Ik kreeg zojuist een wel heel interessant persbericht in mijn inbox en wilde het meteen met jullie delen! Normaal gesproken neem ik geen persberichten over, maar dit keer vind ik het belangrijk om dat wél te doen. Lees vooral snel verder!

‘Het Diabetes Fonds wil Nederland geleidelijk laten afkicken van suiker en heeft daarom de Suiker Afkickkliniek geopend. Van maandag 7 november t/m zondag 13 november 2016 kan iedereen langsgaan op deze bijzondere locatie in de drukste winkelstraat van Amsterdam om te beleven wat suiker eigenlijk doet met je lichaam.

Je kunt van 7 tot 13 november zonder afspraak terecht bij de ‘afkickkliniek’ op de Leidsestraat 46 in Amsterdam. In de kliniek kom je alles te weten over suiker en de werking van suiker op je lichaam aan de hand van een ‘bodyscan’.

Nederland is onbewust verslaafd aan suiker: 80% van de Nederlanders krijgt te veel suiker binnen, ruim 1,5 tot 2 keer te veel. Suiker zit in veel producten verstopt en we worden continu verleid tot ongezonde keuzes met veel suiker en calorieën. Met de Suiker Afkickkliniek wil het Diabetes Fonds Nederland bewust maken van de hoge suikerinname en de gevolgen daarvan op de gezondheid. Met als doel om de explosieve toename van diabetes type 2 te stoppen.’

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “De Suiker Afkickkliniek wil mensen bewust maken van de hoeveelheid suiker die ze dagelijks binnenkrijgen. De afkickkliniek is een van de stappen om de suikerinname in Nederland te verminderen.”

Ik ben benieuwd: ga jij ook even langs de Suiker Afkickkliniek?

liefs

Print Friendly