Het is echt bijna zo ver: Kerstmis. Als je nog op zoek bent naar leuke cadeaus voor de foodies in je leven, dan hoop ik dan mijn tips je een beetje zullen helpen! Veel shopping-plezier!

braun

Een goede staafmixer is in mijn optiek onmisbaar in iedere keuken. Ik ben zó ontzettend blij met de mijne en kan hem echt niet meer missen. Ik heb zelf de Braun Staafmixer Multiquick 5 MR 570 Patisserie en het fijne aan deze is dat het eigenlijk een soort keukenmachine is met alle extra’s die er bij zitten.

slowcooker

Sinds ik mijn slowcooker heb aangeschaft, heb ik hem al heel vaak gebruikt. Het is gewoon zo gemakkelijk in gebruik: je doet ‘s avonds of ‘s ochtends alle ingrediënten in de slowcooker, zet hem aan en als je ‘s avonds thuiskomt is je eten klaar. Ideaal!

loop

Ik vind het zelf erg leuk om een pakketje met lekkere producten te geven. Ik ben groot fan van de producten van Stichting LOOP: zij importeren hun producten rechtstreeks van kleine boeren uit de Filipijnen. Duurzaamheid staat bij hen voorop. Er zijn nu verschillende kerstpakketten in de aanbieding: super leuk voor onder de kerstboom! Er zijn al pakketten vanaf € 8,- en je kunt ook zelf een leuk pakket samenstellen.

stoommand

Laatst had ik mijn allereerste kookavond met mijn eetclubje. Iemand had dim sum gemaakt en ze had een bamboe stoommandje meegenomen om het nog even te stomen. Echt, ik was meteen op slag fan, net als iedereen eigenlijk. Je zet de mand in een pan met wat water en stomen maar! Stomen is super gezond en ook super makkelijk. Ik ga hier zelf mee experimenteren, dus jullie kunnen binnenkort recepten verwachten. Tip: je kunt ze trouwens ook super goedkoop in een toko kopen!

cups

Voor veel van mijn recepten maak ik gebruik van Amerikaanse cups als maateenheid. Natuurlijk kun je een simpel setje bij de AH scoren of koffiekopjes gebruiken, maar deze Fred-M Matryoshka cups zijn gewoon té leuk!

kookboek

Voor iemand die minder of geen suiker meer wil eten, kan het behoorlijk moeilijk zijn om te bepalen wáár je moet beginnen. Een goed boek kan dan houvast geven. Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaar is een erg fijn boek, vol met informatie, tips en recepten.

ballmason

Ball Mason Jars staan dit jaar op mijn verlanglijstje. Het zijn trendy inmaakpotten en je kunt zo voor van alles gebruiken en vooral op foto’s staat het zo onzettend gaaf. Ook kun je ze voor vele decoratie-doeleinden gebruiken.

Wat staat er op jouw verlanglijstje dit jaar?

Print Friendly