Ik kwam vandaag dit artikel tegen op de site van Juglen Zwaan over het Voedingscentrum. Ik schrok daar best een beetje van, want het is geen geheim dat ik geen fan ben van dit instituut. Niet alles wat ze doen vind ik verkeer, maar naar mijn mening zijn veel adviezen volledig achterhaald.

Ergens vind ik het schandalig dat ze juridische maatregelen tegen een blogger treffen omdat dit de naam van het VC zou schaden. Er bestaat ook nog zoiets als de vrijheid van meningsuiting hier in Nederland. Dit lijkt natuurlijk nergens op en ik vind dat het VC zich beter kan richten op een herziening en her-ontwikkeling van hun adviezen in plaats van bloggers lastig te vallen. Want zeg nou eerlijk: een schoolontbijt goedkeuren waar grotendeels zoete producten (van bepaalde A-merken) voor worden gebruikt, dat is toch geen goede voorlichting? Het VC zou – in mijn optiek – het voortouw moeten nemen met betrekking tot voorlichting en dit soort evenementen. Want het kan echt anders en zou ook anders moeten.

vc

Wat vind jij van deze zet van het Voedingscentrum?

Print Friendly