Ik roep al jaren dat ik *ooit* een keer ga stoppen met vlees eten. Ik jank als ik dierenleed zie, zelfs als het een natuurdocumentaire is waarbij een leeuw een gazelle opvreet. Tegelijkertijd ben ik me er ontzettend van bewust dat ik mijn ogen sluit voor wat er met het dier is gebeurd voordat het als stukje kipfilet op mijn bord ligt. Ik kwam vandaag toevallig op een filmpje van PETA en de actie Face Your Food terecht. Het is ingesproken door Peter Dinklage, ook wel bekend als Tyrion Lannister uit Game of Thrones. Niet dat dat per se relevant is, maar ik vind het echt heel gaaf dat hij hier aan mee werkt (ik ben groot GOT-fan). Hij is zelf al sinds zijn 16e vegetariër.

Dit is het bewuste filmpje. Let op: dit is geen prettig filmpje. Ik zat er weer brullend naar te kijken, maar dit is wel de realiteit van onze voedingsindustrie.

Ik heb daarom besloten om gewoon eindelijk eens te gaan doen wat ik al jaren roep. Ik ga volgende week een hele week geen vlees eten. Dat klinkt misschien kort en wellicht dat ik het ook langer doortrek, hoor. Het is vooral bedoeld om mezelf bewust te laten worden dat ik niet per se elke dag vlees nodig heb EN dat er genoeg alternatieven zijn. Tenminste, dat hoop ik te ontdekken. Ik zeg meteen heel eerlijk dat ik vlees en vis echt heel erg lekker vind en ik ben dus benieuwd hoe ik deze week ga ervaren. Ik weet dat ik het zou moeten kunnen, want ik heb ooit al eens ruim 7 jaar geen varkensvlees gegeten. Uiteraard zal ik hierover ook gaan bloggen.

En ja, het is eigenlijk weer iets wat ik mezelf ‘ontzeg’ nu, naast koemelk, suiker en gluten, maar ik weet zeker dat wij als mensen niet per se *iedere* dag vlees nodig hebben. Ik hoor van andere mensen dat ze zich fysiek veel lekkerder voelen zonder vlees. Daar ben ik ontzettend benieuwd naar. Plus, ik ben er echt van overtuigd dat een betere wereld bij jezelf begint.

Doe je met me mee? Dat zou ik echt heel erg leuk vinden! ♥

Print Friendly