Vandaag wil ik graag een stuk schrijven over iets waar – voor mijn gevoel althans- toch wel een behoorlijk taboe op rust. Met name voor vrouwen. Misschien zit het tussen mijn oren, maar het is toch wel echt een onderwerp waar je niet zo snel openlijk over praat. Althans, ik doe dat niet. Ja, met 1 persoon. Mijn BFF. Wij maken er samen altijd grapjes over omdat we in hetzelfde schuitje zitten.

Waar heb ik het over? De titel verraadt het al: over poo(p). Ja, dames en heren: dit is iets wat we (bijna) allemaal doen, maar waar we liever niet over praten. En toch, toch is het een heel erg belangrijk onderdeel van je gezondheid!

Hoe kom ik erbij om hier dan toch over te schrijven? Ik had afgelopen week een ontzettend leuk en gezellig etentje met het grootste gedeelte van mijn eetclubje. Ik heb vooraf aangegeven aan het restaurant wat ik niet kan eten. En volgens mij hebben ze zich daar aan gehouden. Helaas was het na afloop toch weer raak. Ik voel dan na ongeveer 20 minuutjes (dus tijdens het natafelen) een enorme buikpijn opkomen. Maar dan ook echt heel heftig. Ik ben altijd bang dat anderen mijn buik kunnen horen borrelen, want het maakt behoorlijk wat kabaal. Helaas. Eigenlijk ben ik die buikpijn na het uit eten gaan behoorlijk zat, maar ik weet inmiddels ook niet meer zo heel goed waar ik de oorzaak moet zoeken.

Onderweg naar huis in de auto kreeg ik naast die aanhoudende enorme buikpijn ook ineens inspiratie om hier gewoon eens over te schrijven. Ik bedoel, who gives a shit, right? 😉 Ik heb helaas ook nog min of meer een soort van fobie voor openbare toiletten, maar als je met zulke buikpijn (het zweet breekt me dan letterlijk uit) nog een uur in de auto moet zitten, dan is er helaas vaak maar 1 optie. En dat is een toilet opzoeken. Meestal betekent dat een of ander ranzig toilet bij een tankstation (had ieder tankstation maar een schoon en sound-proof toilet..). Maar, daarna is het ook vrij snel over en kan ik weer door.

Alsof het toeval was, kwam ik op de Facebook-pagina van George Takei (o.a. bekend als Mr. Sulu van Star Trek) onderstaande afbeelding tegen. Toen wist ik het zeker: ik moét hier een artikel aan wijden. De infographic hieronder is erg behulpzaam als een soort van legenda voor je poo(p). Want ook al is het not-done om hier bij het koffieapparaat op je werk over te praten, ik vind dat je zelf wel moet weten of het allemaal goed gaat down under. Ik hoop dan ook dat jullie hem nuttig vinden!

Ik ben eigenlijk ook heel erg benieuwd hoe jullie hiermee omgaan! Is het voor jou moeilijk om hierover te praten? Schaam jij je ergens voor? Of heb je juist helemaal geen moeite met de number 2? 

desktop-1445282278PS: flip niet meteen als je poo(p) rood is nadat je bijvoorbeeld bietjes hebt gegeten 😉

liefs

 

Print Friendly