Ik ben inmiddels al meerdere keren in de Verenigde Staten geweest en elke keer als ik daar ben wordt ik (o.a.) weer enthousiast van de zogenaamde doggy bags. Ik vind het echt een briljant concept: met die grote porties daar heb ik eigenlijk altijd wel eten over. En waarom zou je dat weggooien? Even serieus: daar heb je toch gewoon voor betaald?

koelkastbag

Ik vind doggy bags echt fantastisch en weet nog dat toen ik in de VS woonde mijn koelkast vaak vol stond met allerlei lekkere dingen die ik gedurende de week overhield na etentjes. Ik vroeg me ook altijd af waarom dat in Nederland nou niet een gewoonte is. Ik heb het wel eens geprobeerd hoor, maar meestal wordt je maar raar aangekeken of hebben ze geen meeneemdoosjes in de keuken. Ook voel ik me eigenlijk altijd wel een beetje bezwaard bij de vraag: “kun je dat misschien inpakken voor me?” Het voelt gewoon niet zo normaal als dat het bijvoorbeeld in de VS is. En dat vind ik jammer. We verspillen hierdoor enorm veel voedsel en dat is zonde.

Daarom was ik ook zó ontzettend blij toen ik Foodiebag tegenkwam. Wist je dat er jaarlijks ruim 51 miljoen kilo voedsel (!!) verspild wordt in de Nederlandse horeca? Meer dan de helft van de Nederlanders zou hun overgebleven eten graag mee naar huis willen nemen, maar durven hier niet om te vragen.

foodiebag

Om de doggy bag in Nederland te introduceren én om ervoor te zorgen dat het een geaccepteerde gewoonte gaat worden, is Foodiebag een crowdfunding campagne gestart. Hiermee willen ze zo veel mogelijk restaurants in Nederland voorzien van een Foodiebag proefpakket. Je kunt deze actie al vanaf € 5,- steunen. Dit wordt gebruikt om één Foodiebag proefpakket te versturen naar een restaurant in Nederland. Dit pakket bestaat uit drie Foodiebags inclusief lepelclips en uitlegkaartjes. Je draagt op die manier direct bij aan het tegengaan van voedselverspilling en de bewustwording van duurzaamheid in de horeca.

Meer informatie vind je op de projectpagina van Foodiebag.

Print Friendly