Vandaag, 31 oktober, is het dan eindelijk Halloween! Ik ben altijd gefascineerd  geweest door deze Amerikaanse feestdag (misschien komt mijn voorliefde voor horrorfilms ook wel daar vandaan) en ik vind het zó jammer dat ik nooit heb kunnen ‘Trick or Treaten‘ als kind. Toen werd er in Nederland nog niks gedaan aan Halloween. Inmiddels begint Halloween steeds populairder te worden in Nederland en houden veel mensen themafeestjes. Vandaag deel ik dan ook graag wat leuke, suikervrije Halloween-inspiratie met jullie.

halloween

Deze Banana Pop Monsters zijn echt ontzettend leuk! Wat je met stukjes banaan, kokos en een gedroogde vijg wel niet kunt doen! Het recept vind je hier.

halloween1

Een perfect alternatief voor de welbekende Twix repen: suikervrije, glutenvrije én vegan NO BAKE Twix repen! Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn en met wat leuke Halloween decoratie erbij vormt het een mooi geheel. Het recept vind je hier.

halloween3

Mmmm, caramel appels! Als er iets is wat me aan Halloween doet denken, dan zijn het wel caramel appels. Normaal gesproken wordt de caramel saus natuurlijk van suiker gemaakt. Maar, dit recept gebruikt honing en ahornsiroop. Omnomnom! Het recept vind je hier.

halloween4

Uiteraard hoort de kleur oranje bij Halloween. Deze chocolade cupcakes met oranje frosting zijn suikervrij en glutenvrij. De frosting is zo oranje doordat er kurkuma gebruikt wordt. Geen kunstmatige kleurstof nodig dus! Het recept vind je hier.

halloween5

En last but not least: deze creepy bloederige vingers. Ideaal voor een Halloween-feestje! Deze koekjes zijn suikervrij en bevatten geen koemelk en eieren. Vegan dus! Het recept vind je hier. 

Doe jij iets aan Halloween? Zo ja, wat is jouw favoriete recept?

liefs

Print Friendly