Eergisteren schreef Milou al over hoe het haar tijdens de eerste twee dagen van de A. Vogel Lentekuur is vergaan. Vandaag is het tijd voor deel twee. Pak er een lekkere kop thee bij: veel leesplezier!

Dag 3: Juice up your week
Oké goeiemorgen allemaal, deze dag heb ik een beetje tegenop gezien als ik eerlijk ben. Een sapdag, oftewel alleen maar sapjes… en sapjes… en sapjes… Hoe ga ik dat volhouden?? Het is goed om je darmen af en toe een dag rust te geven door middel van bijvoorbeeld een sapdag als deze. Om niet gelijk in het diepe te springen hebben ze voor vanavond een lichte vegetarische salade in het menu verwerkt. Yummie daar kijk ik nu al naar uit 😉

Het ontbijt bestaat uit een werkelijke heerlijke smoothie – genaamd Green Dream – van appel, spinazie, peterselie, dadel, honing en amandelmelk. De honing laat ik echter achterwege, hij is zo al zoet genoeg. En zowaar nog vullend ook! Dit valt me tot nog toe reuze mee!

Groene Smoothie - Blij Zonder Suiker

Daarna druk aan de poets gegaan in huis om afleiding te hebben: ik denk dat zo’n dag makkelijker door te komen is mits je werkt. Enfin, het is alweer tijd voor het ‘tussendoortje’ oftewel een glas wortelsap. Dit kan ik wel, heus, dit gaan we redden vandaag!

En inmiddels is het alweer tijd voor de ‘lunch’, een Green Surprise bestaande uit kiwi, blauwe bessen, water, spinazie en honing. Weer laat ik de honing achterwege, al is hij nu licht zurig. Dat vind ik persoonlijk lekker en fris. Deze smoothie vult ook aardig goed, gelukkig! En even later mag ik mijn wortelsapje alweer nuttigen, al doe ik daar een beetje citroensap door voor de frisheid.

O jee, vanavond weer trainen en dat alleen op sap?? Ik heb gesmokkeld met een handje walnoten aangezien ik me toch wat flauw begin te voelen. Daarna alvast de salade klaar gemaakt, aangezien we woensdags altijd bij mijn lieve Surinaamse schoonmama eten (lees: calorierijk). Salade in mijn sporttas gedaan inclusief de limoen die ik vanavond nog moet persen in twee glazen water. Het sporten ging me redelijk af al werd ik best wel duizelig op een gegeven moment, dus iets eerder opgehouden.

Asperge Salade A Vogel Lentekuur - Blij Zonder Suiker

Jippie!! Het is etenstijd (20:30 ‘s avonds haha…) en wat heeft mijn schoonmoeder voor lekkers gemaakt… Surinaamse nasi met gebakken banaan en gebakken ei… aiiii dat is mijn lievelingseten! Dat wordt even flink doorbijten! Gelukkig ben ik sterk en is de salade lekker… Gegrilde groene asperges, gebakken champignons met rode ui, knoflook, een saus van room, geraspte Parmezaanse kaas erover en geraspte limoenschil. Echt heel lekker! En ja ik heb de sapdag overleefd, best een beetje trots op mezelf haha…

Dag 4: Vet of fabel
Blij ben ik dat de sapdag erop zit, is niks voor mij. Heb toch pas het gevoel gegeten te hebben na iets waar ik op heb moeten kauwen. En ja, dat mag vandaag weer! En we beginnen met een goddelijk lekkere chocolademousse gemaakt van avocado, kokosmelk, dadels, cacaopoeder en ik heb agavesiroop gebruikt om wat zoeter te maken. Hmmmmm, verrukkelijk en bovendien erg vullend. Hier hou ik het de hele ochtend wel op uit op mijn werk.

A. Vogel Lentekuur - Blij Zonder Suiker

Ik ben pas laat thuis, het is al 14:30 uur en ik moet nog lunchen… Niet zwichten voor wat makkelijks! Kom op, wees sterk! De rijstwafels met ei, yogonaise, tomaat en basilicum smaken me goed en misschien nog wel lekkerder omdat ik deze zittend in het zonnetje verorber. Even later mag ik olijven als tussendoortje, ook geen straf!

Omdat ik enorme hoofdpijn heb, blijf ik vanavond thuis van het trainen. En zowaar ben ik niet de enige, ook mijn vriend heeft hoofdpijn. Dus houtkachel aan, deken ervoor, samen liggen en relaxen, gedeelde smart is halve smart 😉 Natuurlijk heb ik nu geen zin om uitgebreid te kokkerellen en heb ervoor gekozen om van de broccoli een snelle soep te maken en de zalm te grillen, welke mijn vriend overigens op eet. Ik hou het bij mijn lekkere soep vandaag en duik vroeg mijn bed in. Na een goede nacht kunnen we er vol frisse moed weer tegenaan!

A. Vogel Lentekuur - Blij Zonder Suiker

Ik wens jullie een fijn weekend en tot bij het derde en laatste deel van deze Lentekuur week!

Liefs,
Milou

Print Friendly