Vandaag is het alweer tijd voor deel 3 van het Lentekuur Eetdagboek van Milou. Ze doet mee met de A. Vogel Lentekuur en beschrijft haar ervaringen in dagboekvorm. Deel 1 vind je hier en deel 2 hier. Heel veel leesplezier!

Dag 5: Pareltjes van tussendoortjes
Goeiemorgen! Het is weer tijd om te starten met een smoothie, dit keer de zogenaamde Pineapple Party. Dat klinkt lekker hè, een Caribisch feestje op de vroege morgen. Ikzelf vond de smoothie van ananas, avocado, amandelmelk, citroensap, verse gember en een handje basilicumbladeren erg lekker, maar hij viel niet in de smaak bij mijn vriend. Hij vond hem wat flauw en smaakloos. Zo zie je maar, smaken verschillen, dus probeer het zelf en doe je eigen smaakervaring op. Je kan je nog steeds opgeven voor de Lentekuur, doe je dat deze week dan start je maandag 7 april en krijg je netjes de boodschappenlijst en het weekmenu in je mailbox. Ik zeg: DOEN!!!!

smoothietogo

Het tussendoortje van de ochtend sla ik over, aangezien de Pineapple Party nogal vullend was. De lunch heb ik netjes in een bakje meegenomen naar mijn werk. Beet the Fish, oftewel geraspte verse bietjes, rode ui en makreelfilet. Makreel vind ik niet lekker dus heb ik er een blikje tonijn doorheen geroerd en een eetlepel yogonaise voor de smeuïgheid. Erg lekker deze salade! Dit is een blijvertje en zal ik zeker vaker maken. ‘s Middags alweer tijd voor een overheerlijk, ahum, glas wortelsap. Op zich best lekker hoor, maar elke dag zo’n glas gaat me toch wel vervelen…

‘s Avonds staat er een spannende maaltijd op het menu: Spinach PopPie. Een soort grote soufflé van spinazie, ei, kruidenroomkaas, geraspte Parmezaanse kaas en een beetje room. Erg goed gelukt en zeer smaakvol. Hij viel thuis ook goed in de smaak bij m’n mannen, al hadden die er wel kip bij…

Een lekker dagje was dit, met smaakvolle lunch en diner die ik zeker nog eens maak 😉

Bananen Smoothie - Blij Zonder Suiker

Dag 6: Proost eens ècht gezond
Rara, wat voor ontbijt zullen we vandaag krijgen… Jaaaaa goed zo, voor de verandering een sapje, al heeft de Banana Booster meer weg van een romige milkshake. Erg lekker alweer en ook dit keer zit ik er goed vol van. Die sapjes ‘s ochtends bevallen me goed en de meeste zijn de avond vantevoren al goed te bereiden, zodat je ‘s ochtends meer tijd bespaart. Nadeel vind ik wel de vele afwas, aangezien de blender deze week je grote huishoudelijke vriend is en je hem meermalen nodig hebt: dus gelijk afwassen na gebruik.

Ja, het tussendoortje – een gekookt eitje met Herbamare kruidenzout – sla ik ook vandaag weer over. Wel zie ik al erg uit naar mijn lunch, Tasty Tomozza. Zoals de naam al doet vermoeden een salade met tomaat, mozzarella, rucola, olijfolie en verse basilicumblaadjes, hmmmmmm… hier houd ik van!!

Tomaat - Mozarella Salade

Het diner van vanavond heb ik aangepast, wel de zoete aardappel/bataat geroosterd in de oven met olijfolie en zeezout. Maar geen spruitjes, in plaats daarvan heb ik een salade gemaakt met fetakaas. Vlees eet ik niet, dus ook geen kip voor mij, maar aan de ‘frietjes’ en de sla heb ik meer dan genoeg. Het is zaterdagavond… Dus een avondje vrij en lekker voor de houtkachel liggend tv kijken, wie doet je wat? Maar dit is ook de avond van de week dat we vaak wat lekkers nemen, pfoe dat mis ik toch wel… Uiteindelijk besmeer ik een paar rijstwafels met hüttenkäse en al zijn die erg smaakvol, toch moet ik sterk blijven om niet voor een lekker bakje sorbetijs te zwichten. Gelukkig weet mijn vriend me over te halen en doe ik het niet. Maar als ik alleen was, weet ik niet of ik die verleiding had kunnen weerstaan…

Dag 7: Keep up the good spirit
Jeetje, dit is alweer de laatste dag van de Lentekuur. Dat weekje is echt voorbij gevlogen! En ik moet zeggen dat het me alles is meegevallen en heb ook geen honger hoeven lijden. Zeer aan te raden zo’n bewustwordingsweek om te zien wat voeding allemaal met je lijf kan doen. Nu moet ik toegeven dat wij thuis altijd al heel gezond eten en veel van het weekmenu overeenkomt met onze voeding, dat maakt het misschien ook makkelijker en merk ik weinig verschil in mijn lijf.

Waar waren we, o ja zondag. Normaal gesproken is dit mijn ‘zondig-dag’ maar nu dus even niet… Vandaag moet ik ook werken, dus zal het weer een meeneemlunch worden. Maar beginnen bij het begin, we starten natuurlijk met een ontbijt: een smoothie van courgette, banaan, kiwi en amandelmelk ‘Mellow Yellow‘. De kids zijn er dus dan doen we vaak rustig aan, met z’n vieren lekker lang in bed televisie kijken. Ik moet mezelf er toe zetten uit bed te gaan en m’n ontbijt klaar te maken, regelmaat is belangrijk met deze Lentekuur. Met mijn sapje kruip ik terug in bed en heb ik zowaar ontbijt op bed.

kiwismoothie
Als we uiteindelijk uit bed gaan, gaat manlief met de kids ontbijten, zondags eten we altijd brood als enige dag in de week. Om niet in de verleiding te komen, ga ik mezelf ondertussen voorbereiden voor de show die ik straks moet lopen. Vervolgens is het alweer tijd om te vertrekken en tussen de shows door is er niet veel tijd om aan eten te denken dus hou ik me netjes aan mijn maaltijd die ik meegenomen heb.

Als ik thuiskom heb ik gigantische hoofdpijn en geen zin om eten te maken. Soms moet je je even vermannen, zo sta ik niet veel later pannenkoeken te bakken voor het thuisfront en daarna mijn eigen Lovely Lasagne. Het is dat ik honger heb dus eet ik het netjes op, maar het liefste zou ik gelijk mijn bed inkruipen met een paar paracetamols. Na het eten snel de kids gedouched en ingestopt, zelf gedouched en in bed gekropen… Zo het zit erop!

Echt een aanrader om de Lentekuur te doen! Ik doe volgend jaar sowieso weer mee en ik hoop jullie ook 😉 Bedankt voor het lezen van mijn blog. En Wendy, bedankt voor deze kans, ik vond het erg leuk om te doen!!

Lfs,

Milou

Print Friendly