Over 10 dagen is het alweer kerstavond. Ongelofelijk hoe snel dit jaar voorbij is gevlogen. Voor mijn gevoel heb ik een keer met mijn ogen geknipperd en is het jaar alweer bijna voorbij. Hebben jullie dat ook?

Omdat het al zó ontzettend snel kerst is, wil ik alvast wat van mijn favoriete recepten met jullie delen.  Wellicht dat je een thema zult zien: de Amerikaanse keuken. Ik vind het leuk om met kerst iets anders dan anders te doen en ik ben – zoals je wellicht inmiddels wel weet – liefhebber van (onder andere) Amerikaanse recepten. Ik beloof dat er nog wat nieuwe bij zullen komen de komende week! 🙂

1. Amerikaanse Eggnog

Eggnog (eierpunch) is echt zo’n winters Amerikaans drankje op basis van melk, eieren en kruiden. Ook zit er vaak sterke drank in, zoals bijvoorbeeld rum of cognac. Maar, je kunt de alcohol uiteraard achterwege laten!

2. Spiced apple cider

 

Nog zo’n Amerikaans drankje voor in de winter: spiced apple cider: heerlijk warm en kruidig!

3. Cranberry-saus 

 

Cranberry-saus is voor mij echt zo’n typisch sausje dat je eigenlijk alleen met kerst eet. Nu liggen er overal verse cranberry’s in de winkels (ik zag ze zelfs bij de Aldi), dus maak deze saus nu ze in het seizoen zijn!

4. Sweet potato pie

Sweet potato pie is met name ontzettend populair in het zuiden van de VS en is ontstaan tijdens de slavernij toen Afrikaanse slaven de traditionele pumpkin pie transformeerde in een zoetere variant. De eerste recepten voor sweet potato pie stammen uit de 18e eeuw.

Wat is jouw favoriete recept voor kerst?

Print Friendly