“Is geld verdienen belangrijker dan de gezondheid van onze kinderen?” – Jamie Oliver.

Jamie – wie kent hem niet – Oliver, was afgelopen week te gast bij RTL Late Night. Zijn mening over suiker wordt héél erg duidelijk: suiker is een ingrediënt dat té veel en vaak ook verkeerd wordt gebruikt. Naast dat in snoep en snacks vaak heel veel suiker zit, zijn het met name zoete (fris)dranken die veel kinderen veels te veel drinken. Naast dat dat super ongezond is, is het ook nog een ontzettend schadelijk voor o.a. de tanden van kinderen (en volwassenen uiteraard), veroorzaakt het overgewicht en uiteindelijk kan het diabetes veroorzaken. “The world’s gone crazy”, aldus Jamie Oliver.

Schermafbeelding_2015-11-13_om_03.14.58_0

Maar hoe zit dat dan met al die lekkere zoetigheden die Jamie zelf ook maakt? Umberto stelt hem (en terecht!) die vraag. Jamie’s antwoord: “Cakes and sweets are honest. You never thought they were good for you.” Daar is natuurlijk iets voor te zeggen: een red velvet cupcake eet je niet omdat ‘ie nou zo gezond is. Nee, die eet je om er van te genieten en je weet dondersgoed dat ‘ie niet goed voor je is. Maar, fruitsapjes en andere drankjes (met name die gericht zijn op kinderen) zitten vaak vól suikers en lang niet iedereen is zich daar van bewust.

Ik ben ontzettend blij dat er steeds meer aandacht komt voor de hoeveelheid suiker die we dagelijks consumeren. Een celeb als Jamie Oliver heeft natuurlijk een ontzettend groot bereik en ik hoop dan ook echt dat hij hier aandacht aan blijft besteden!

De link naar het filmpje: http://www.rtlxl.nl/#!/u/5b186eb7-f77e-43ba-a9f3-042184ce2203

liefs

Print Friendly