Ik krijg de laatste tijd wat berichten van bezoekers die vinden dat er veel recepten met bijvoorbeeld kaas op mijn blog te vinden zijn. En dat terwijl ik in ‘over mij’ aangeef dat alles koemelkvrij is. Daar wil ik graag even een korte toelichting op geven om misverstanden te voorkomen ­čÖé

Koemelkvrij - Blij Zonder Suiker

In februari 2013 kreeg ik te horen dat ik geen suiker, gist, en lactose meer mocht eten. Dat is de reden dat ik Blij Zonder Suiker ben begonnen: om van me af te schrijven en recepten & tips te delen. Er is mij toen verteld dat ik lactose-intolerant was, maar wel harde Nederlandse kazen mocht en bijvoorbeeld ook Parmezaanse kaas. Dit vanwege het lage lactosegehalte in dat soort kazen. Dit heb ik dus ook gebruikt in een aantal van mijn recepten.

Nu zijn we ruim een jaar later en sinds eind februari 2014 weet ik dat ik niet alleen lactose-intolerant ben, maar ook een koemelkallergie heb. Vanaf dat moment zijn alle nieuwe recepten op deze site dan ook koemelkvrij, omdat ik dat nu helemaal vermijd. Recepten die ik v├│├│r die tijd heb geplaatst (en dat zijn er nogal wat), kunnen dus wel koemelk bevatten.

Uiteraard kun je bij recepten waar ik Parmezaanse kaas of lactosevrije melk heb gebruikt een koemelkvrije vervanger gebruiken en de kaas weglaten.

liefs

Print Friendly