Naast dat Blij Zonder Suiker een foodblog is met recepten, reviews en tips voor suikervrij leven, vind ik het ook leuk om op z’n tijd een lifestyle artikel te delen. Gezonde voeding en een gezonde levensstijl gaan immers hand in hand.

Ik heb al zo lang ik me kan herinneren last van mijn rug. Soms heb ik er meer last van dan anders. Meestal krijg ik in stressvolle periodes meer pijn. De afgelopen maanden waren helaas behoorlijk stressvol en dus resulteert dat in meer klachten. Vorige week schoot het ineens in mijn rug en was het toch echt weer tijd voor een bezoekje aan de chiropractor. Voordat ik vragen krijg: ja, ik heb ook al fysiotherapie, manuele therapie, osteopathie en Cesartherapie geprobeerd. Niks helpt eigenlijk echt, behalve de chiropractor. Ik moet eigenlijk om de paar maanden de boel even ‘recht laten zetten’, maar dit keer was mijn laatste bezoek al bijna een jaar geleden. Dat heb ik geweten…auw!

Why-I-Love-Practicing-Yoga-without-A-Mirror

Ik doe ook al jaren ‘on & off’ aan yoga. Soms volg ik een poosje wat lessen, soms doe ik het thuis. Soms hatha yoga en soms poweryoga. Door alle stress en mijn werkschema van de afgelopen maanden, is het er eigenlijk volledig bij ingeschoten. Ik wil graag weer beginnen, maar kan met mijn rug niet meteen alles. Een uur lang yoga is min of meer al te veel van het goede. Ik kon mij oude vertrouwde DVD niet vinden (ik vind het prettig als ik instructies hoor in plaats van alleen muziek of stilte) en dus kwam ik al snel op YouTube terecht.

Daar vond ik de 30-Day Yoga Challenge: een gratis lesprogramma van DoYouYoga.com waarbij je iedere dag 10-20 minuten yoga doet. Ik heb meteen dag 1 uitgeprobeerd. Uiteraard was het ietwat beperkt qua oefeningen als je al heel wat gewend bent, maar voor mij was dit nu perfect. Ik heb me meteen aangemeld en heb me voorgenomen om dit ook echt 30 dagen vol te houden. Mijn lichaam needs it!

Je kunt je gratis aanmelden en dan krijg je iedere dag een link met de video voor die dag. Superhandig. Ik ben nu al fan! Dit artikel wordt niet gesponsord: ik wil dit gewoon echt graag delen. Je hebt geen fancy yoga attributen nodig: het enige wat je nodig hebt is een yoga mat.

Ga jij mee doen met de 30-Day Yoga Challenge?

Print Friendly