Soms vragen mensen wel eens aan mij: “waar haal jij je inspiratie vandaan?” Eigenlijk komt dat van heel veel verschillende dingen. Het kan iets zijn wat ik zie, hoor of proef. Om inspiratie op te doen, surf ik eigenlijk iedere dag over het internet. Net zoals iedereen heb ik ook bepaalde sites die ik graag bezoek. Soms zelfs dagelijks. En dat zijn – eerlijk gezegd – lang niet altijd food-gerelateerde sites.

Vandaag wil ik dan ook graag mijn favoriete websites en blogs delen. Wie weet zit er voor jou ook wel een nieuw pareltje tussen! Ik heb sites als Facebook en Twitter even achterwege gelaten. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik weinig Nederlandse blogs en sites echt volg, dus eigenlijk alle sites in dit artikel zijn in het Engels. Maar, dat mag de pret niet drukken! 😉

In willekeurige volgorde:

BoredPanda.com
Als ik me even verveel, dan klik ik snel door naar BoredPanda. Daar vind je de leukste, grappigste en mooiste foto’s. Je kunt letterlijk úren verdwalen op deze site. Heerlijk!

boredpanda

Love and Olive Oil
Lindsay & Taylor van Love and Olive Oil maken de heerlijkste recepten en de mooiste foto’s. Hun blog is zeker niet suikervrij, maar daarom vind ik het  juist zo leuk om inspiratie op te doen. Ook hun 3 katten komen regelmatig voorbij 🙂 Ik ken Lindsay nog van voor dat ze dit blog begon: een aantal jaren geleden zaten we beide op een forum voor vrouwelijke ondernemers. Echt een aanrader om eens op rond te neuzen.

loveandoliveoil

Pinch of Yum
Nog zo’n geweldig foodblog: Pinch of Yum. Mooie gerechten en geweldige  foto’s. Ook hun tips voor (food)bloggers zijn enorm interessant om te lezen!

pinchofyum

 

The Oatmeal
Tjaa, The Oatmeal. Ik vind de comics echt ontzettend grappig. Heerlijke droge humor. Ik hou daar persoonlijk enorm van! Het leuke is dat ze ook echt vaak de spijker op de kop slaan. Hilarisch.

oatmeal

Laura in the Kitchen
Ik zet hier expres  geen screenshot bij, omdat haar site eigenlijk best wel heel erg lelijk is. Veel advertenties enzo. Maar! Je kunt haar eigenlijk dan ook beter op YouTube volgen. Laura maakt de lekkerste dingen ‘on camera’ en haar enthousiasme werkt heel aanstekelijk. Ik kan echt uren naar haar video’s kijken. Geweldig!

iJustine.com
Ik ‘volg’ iJustine inmiddels al heel wat jaren. Ze maakt filmpjes over van alles en nog wat. Ze heeft ook tig YouTube kanalen. Daar kun je ook beter op kijken dan op haar site. Haar filmpjes zijn vaak heel erg grappig. Meer kan ik er eigenlijk niet van maken. Gewoon kijken dus 😉

My New Roots
My New Roots is het heerlijke food blog van Sarah. Ze schrijft over gezonde, Holistische, biologische voeding (vegetarisch), geeft tips en maakt heerlijke gerechten. Ook haar foto’s zijn ware plaatjes.

mynewroots

 

Chocolate Covered Katie
Als ik dan één blog moet noemen dat mijn favoriete blog is, dan is dat toch echt wel Chocolate Covered Katie. Zelfs de naam is al perfect, vind ik. Ik sta er om bekend met enige regelmaat te roepen dat alles mét chocolade beter is. Oops. #sorrynotsorry 😉 Katie tovert de meest decadente gerechten om tot gezonde varianten. En zelfs die zijn nog decadent. Maar dan zonder koemelk, gluten en geraffineerde suikers. Omnomnom!

chocolatecovered

Ik ben eigenlijk altijd wel op zoek naar leuke sites. Dus bij deze mijn vraag aan jou: wat is jouw favoriete site/blog/YouTube kanaal? ♥

liefs

Print Friendly