Ik ben in een ver (alles = relatief hè) verleden ooit eens begonnen met het delen van mijn favorieten, nadat ik geïnspireerd was geraakt door Lian’s artikelen.  Ik zie nu dat de laatste (en eerste) keer in juni 2014 was en eigenlijk vind ik dat best jammer. Er zijn vaak heel veel dingen die ik leuk vind, maar waar ik niet altijd een heel artikel over kan of wil schrijven. Vanaf nu zal ik elke maand mijn favoriete producten met jullie delen. Dit kan variëren van gadgets tot food, maar ook niet-food gerelateerde dingen, want ja, – ook al hou ik ontzettend van eten en voeding – er is ook meer dan dat 😉

favorites_jan_15

1. Kenwood kMix KMX51 || 2. Biobites Lijnzaad Crackers || 3. Wasa Zuurdesem Rogge || 4. Oatly Haver Chocolademelk (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo) || 5. BK Cuisson Braadpan || 6. Smakelijck Zoet

Kenwood kMix KMX51
Ik ben zó ontzettend blij met mijn Kenwood Keukenmachine. Het is echt een plaatje om te zien en heel erg makkelijk in gebruik. Echt een aanwinst! Het is een behoorlijke investering, (maar niet zo belachelijk duur als een Kitchenaid) maar ik ben er héél erg tevreden over.

Biobites Lijnzaad Crackers
Deze lijnzaad crackers worden met de hand gemaakt volgens de Raw Food manier. Ze worden op een temperatuur van 40°C gedroogd . Dit is een langdurig proces van ruim 24 uur. Hierdoor blijven de meeste vitaminen en mineralen behouden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken: Mexican, Zeewier, Rozemarijn, Italian, Indian en Naturel. Ik vind ze zelf te dun om te beleggen, maar ze hebben genoeg smaak om zonder beleg heerlijk te zijn. Mijn favoriet is Mexican, omnomnom!

Wasa Zuurdesem Rogge
Soms heb ik geen zin in overnight oats of iets anders met ontbijt en dan vind ik het Zuurdesem Rogge knäckebröd van Wasa echt een fijne afwisseling. Ingrediënten: Volkoren roggemeel (94 g*), volkoren roggezuurdesem (volkoren rogge, water) (19 g*), gist,gerstemoutextract, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), zout.

Oatly Chocolademelk
Deze havermelk met chocoladesmaak is echt heel erg lekker. Zowel warm als koud. Er zitten geen gekke ingrediënten in, maar wel een heel klein beetje suiker: 3 gram per 100 ml. Maar als traktatie vind ik dit niet erg. Ik drink het ook niet elke dag, maar zo af en toe een keer. Ik koop het bij de Jumbo.

BK Cuisson Braadpan
Deze pan is echt ideaal. Superzware kwaliteit en hij doet wat ‘ie moet doen. Superfijn voor bijvoorbeeld stoofpotjes.

Smakelijck Zoet 
In dit kookboek vind je 100 recepten zonder geraffineerde suikers, tarwe en E-nummers. Mooi vormgegeven en fijne recepten. Een aanrader!

Wat is jouw favoriete product van de afgelopen maand?

liefs

Print Friendly