Vandaag is het tijd voor een lekker recept van Kim: één van de vaste gastbloggers van Blij Zonder Suiker.

Kim is pedagoge en eigenaresse van een gastouderbureau.  Ze schrijft 1 keer in de 2 weken een stuk  over haar ervaringen met suikervrij leven en dan met name over hoe ze dat doet in haar gezin samen met haar man én 2 jonge dochters. Ook deelt ze af en toe lekkere, suikervrije recepten.

Heel veel leesplezier!

HR

Een nieuwe uitdaging. Een suikervrije Sinterklaas. De decemberdagen staan natuurlijk bekend om alle lekkernijen en lekker eten. Te beginnen met het weerstaan van pepernoten, chocoladeletters, taai taai, marsepein, gevulde speculaas en noem maar op.

Zoals elk jaar vierden wij afgelopen weekend Sinterklaas op een vakantiepark met mijn ouders, zus en haar vriend. Mijn moeder wil ook zoveel mogelijk suikervrij eten en mijn zusje en haar vriend eten zo min mogelijk suiker en processed food. Dus samen bedachten we een aantal lekkere recepten en verdeelden we wie wat mee zou nemen. Ik bakte natuurlijk samen met mijn dochter de pepernoten, mijn moeder gevulde speculaas en een banketstaaf en mijn zusje verzorgde een brood.

Beladen en bepakt kwamen we aan op het vakantiepark. Natuurlijk met veel te veel spullen en eten, want je zou maar zonder komen te zitten…

Op zaterdag werd de intocht van Sinterklaas gehouden op het park en was er voor alle kinderen een Pietendisco. Erg leuk natuurlijk, maar hoe moest ik het oplossen met al die pepernoten die uitgedeeld werden? Ik denk niet dat Zwarte Piet gedacht had aan suikervrije pepernoten.

Suikervrije Sinterklaas

Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om mijn dochter te zeggen dat ze de pepernoten van Piet niet mocht eten. Ik had wel mijn eigen pepernoten meegenomen en een zakje waarin we alle buit verzamelden. Mijn dochter mocht er een paar eten en de rest ging in het zakje. Als ze om meer vroeg kreeg ze van mij de “gezonde pepernoten” en dat vond ze prima. Toch een middenweg gevonden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf al het lekkers ook niet kon weerstaan…

Toen volgde pakjesmiddag. Natuurlijk met onze eigen baksels. Wat waren ze lekker. Mijn vader, een echte zoetekauw, vond de gevulde speculaas zelfs lekkerder dan die uit de winkel.

De middag was erg gezellig en we werden goed verwend. Het is traditie dat Sinterklaas ook chocoladeletters uitdeelt, maar daar had Sinterklaas iets op gevonden. Met een leuk gedicht vertelde de Sint dat hij op pad was geweest, maar geen letters kon vinden. Wel had hij overheerlijke raw chocolate repen gevonden en dat vond hij een goed alternatief. En daar had hij zeker gelijk in.

Nu op naar de kerstdagen en maar eens kijken wat we daar van bakken!

Tot de volgende keer!

PS: Benieuwd naar mijn recept voor suikervrije pepernoten? Het recept kun je vinden op mijn blog en op de gelijknamige Facebookpagina (Hipmetgeitenwollensokken).

* Bron afbeelding: Blond Amsterdam

Print Friendly