Ik heb een nieuwe thee-verslaving: hibiscus thee. Ik ben net terug van een geweldig weekje vakantie in Egypte (artikel hierover volgt binnenkort!) en heb daar kennisgemaakt met deze thee. Ik had dit zelf nog niet eerder gedronken, maar nu wil ik niks anders meer. Naast dat de thee heerlijk smaakt, blijkt ‘ie ook nog eens super gezond te zijn: perfect dus!

hibiscus

Ik heb twee soorten hibiscus thee uit Egypte meegenomen: theezakjes en verse thee. Ik heb ze allebei in een klein winkeltje in een ‘souk’ (bazaar) in downtown Hurghada gekocht. Ik moet zeggen dat dat op zich al een hele bijzondere ervaring was: je krijgt meteen een kopje thee van de verkoper aangeboden (met bijbehorende ‘kijken kijken misschien kopen’ quotes in het Nederlands) en dan begint het spel van afdingen, want dat is het eigenlijk: een spel. Het gaat een beetje over en weer met prijzen en uiteindelijk kom je tot een overeenkomst. Heel anders als wat we in Nederland gewend zijn 😉

De verse thee bestaat eigenlijk alleen maar uit gedroogde hibiscusbloemen. Het eerste wat opvalt is dat je een mooie felrode thee krijgt. De smaak van hibiscus thee is best apart: het lijkt een beetje zoet en zuur (friszuur) tegelijk te zijn, maar het zuur overheerst wel wat. Daarom is het ook lekker om wat honing toe te voegen.

Na thuiskomst ben ik wat research gaan doen naar de eigenschappen van de thee. Hij schijnt ontzettend goed te zijn voor hoge bloeddruk: iets wat ik helaas al vrij lang heb. Ik moet elke maand mijn bloeddruk laten meten en ik hoop eigenlijk dat deze thee wat verschil gaat maken, zodat ik niet aan de medicijnen hoef. Ook heeft hibiscus vaatbeschermende eigenschappen, werkt het vochtafdrijvend en helpt het bij een te hoog cholesterol.

Hibiscus thee is in vele webshops en winkels te krijgen. De prijzen liggen ongeveer op € 4,50 per 100 gram voor verse thee. Je hebt maar een klein beetje nodig om een pot te zetten, dus je doet er vrij lang mee. Ik ben in ieder geval groot fan!

Heb jij al eens hibiscus thee geproefd? Zo ja, wat vind je er van?

Print Friendly