In mijn ideale wereld haal ik groenten en fruit vers van het land en vlees vers van de boer. In de praktijk blijkt dat nog best lastig, want waar vind je die adresjes waar je alles lekker vers kunt kopen? Ik zie wel eens borden langs de weg staan, maar heel eerlijk, vaak vergeet ik dat dan weer net zo snel. Gelukkig is er nu een nieuwe, gratis app: Buitenmarkt.

Reddy Buitenmarkt App

Boer zoekt.. consument
“Als men eenmaal mijn boerderij gevonden heeft, komen ze vaak terug. De smaak van onze producten van ons land is veel gezonder en onmeunig lekker. Ik merk dat mijn groep vaste klanten steeds groter wordt. Het is leuk om te merken dat mensen veel meer terug naar de natuur willen.”, aldus een van de boeren.

Ontmoet de lokale boer
Er zijn ongeveer 500 boeren benaderd bij het opzetten van de Buitenmarkt app. De makers kwamen erachter dat boerderijen die hun eigen producten verkopen, lastig te vinden zijn. Men is zich er meestal niet van bewust hoeveel boeren in onze directe omgeving te vinden zijn. De Buitenmarkt app zorgt ervoor dat mensen het verhaal achter de producten kunnen proeven en ervaren. Zo zullen mensen hopelijk nog meer van hun eten genieten. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuk uitje.

Over de Buitenmarkt app
De Buitenmarkt app helpt je met het vinden van de dichtstbijzijnde boeren die producten aanbieden. Het is mogelijk om te zoeken op locatie, product en productcategorie. De app is geheel gratis te downloaden voor iOS en Android. Wanneer je op zoek bent naar een mals stuk vlees of sappige appels, kun je deze niet verser en puurder krijgen dan bij de lokale boer. Je opent de app en zoekt op ‘rundvlees’ of ‘appel’. Je ziet de dichtstbijzijnde boeren met het desbetreffende product en kunt gelijk een route ernaar toe krijgen. Zo makkelijk is het om verse producten in huis te halen.

De app is te downloaden in de App Store en in Google Play.

Is dit een app die jij denkt te zullen gaan gebruiken?

liefs

Print Friendly