Ik zie met enige regelmaat op internet zogemaande ‘hauls’ voorbijkomen. Bloggers en Youtubers laten dan zien wat ze van een specifiek soort producten hebben gekocht. Dit varieert van make-up tot kleding tot food. Mij leek het leuk om dat eens te proberen.

Ik ga ongeveer 1x per maand naar Duitsland om daar wat groter in te kopen. Met name op het gebied van lactosevrij en (tarwe)glutenvrij hebben ze véél meer keuze dan in Nederland. Plus, het scheelt ook nog eens in de kosten. En dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Hieronder mijn healthy food haul: ik had ook nog fruit, kruidenplantjes (basilicum, peterselie en munt) en vers vlees ingekocht, maar die heb ik niet op de foto gezet.

haul

Hier in Nederland heb ik nog niet echt goede tarwevrije pasta kunnen vinden. Ja, bij de Jumbo hebben ze pasta op basis van mais, maar die vind ik niet zo lekker. Gelukkig heb ik wat zakjes speltpasta gevonden! Ook heb ik weer een nieuwe voorraad speltmeel meegenomen én rijstmeel. Ik zie dat regelmatig voorbijkomen in recepten, maar kon het in Nederland nergens vinden. En uiteraard heb ik ook weer voldoende amandelmeel gescoord: altijd fijn om in huis te hebben. Ook ben ik heel erg blij met het pakje lactose- en suikervrije slagroom. Die zul je binnenkort vast zien terugkomen in een recept 🙂

Zijn er producten die jij altijd in het buitenland koopt?

Print Friendly