Het artikel van vandaag heeft eigenlijk niks met voeding te maken, maar juist wel weer met blijheid. Het zit namelijk zo: altijd als ik iets zie waar ik heel erg blij van word, dan wil ik dat met zo veel mogelijk mensen delen, omdat ik ook graag wil dat zij net zo genieten van iets als ik. Ik bedacht me dat mijn blog natuurlijk een ideale manier is om mensen te bereiken, dus vandaar dat ik vandaag een kijktip met jullie wil delen: Derek.

derek_pds_008_h

Derek is een korte serie (13 afleveringen van ongeveer 23 minuten en 1 special van ongeveer een uur) en geschreven en geproduceerd door Ricky Gervais (bekend van o.a. The Office en zijn comedy shows). Ik kan er heel veel over vertellen, maar dat doe ik niet. Laat je vooral verrassen! Zelden heb ik een serie gezien waarbij ik moest lachen tot de tranen over m’n wangen rolde, maar waar ik tegelijkertijd ook zo ontzettend door werd ontroerd, dat ik er echt om moest huilen. De serie heeft een Emmy gewonnen en die is echt meer dan verdiend!

De dynamiek tussen de verschillende karakters is echt zo goed neergezet en het personage Derek is zo bijzonder en ZO goed geacteerd door Ricky Gervais: Derek is zeker geen karikatuur (daar was ik in eerste instantie een beetje bang voor). Het sleutelwoord van de serie is kindness (vriendelijkheid) en is echt van een ander niveau dan de meeste comedies.

Derek is te zien op Netflix, maar mocht je dat niet hebben, dan zijn volgens mij alle afleveringen ook te zien op YouTube. Kijk vooral ook de bloopers nadat je alle afleveringen hebt gezien. Te grappig gewoon!

De trailer:

Heb jij Derek al gezien? Wat vind je er van? ♥

Print Friendly