vlogging

Er zijn inmiddels legio vloggers verspreid over de hele wereld. Iedereen en z’n moeder lijkt ondertussen wel te vloggen (soms letterlijk ;)) en geven de kijker een soort van virtueel sleutelgat om doorheen te loeren. Met toestemming, dat dan weer wel, haha.

De een is wat leuker om naar te kijken dan de ander. Het is ook maar net of de persoon je aanstaat en aanspreekt. Ik kijk bijvoorbeeld niet graag naar van die popie jopie vloggers (zo noem ik ze maar even): je weet wel, van die types die op treinen gaan liggen voor de views. Daar houd ik persoonlijk echt helemaal niet van. Komt al snel gemaakt over en dat is nou net niet waar ik naar op zoek ben.

Maar, dat stukje gleuren in iemands privéleven (uiteraard laten vloggers niet *alles* zien) werkt voor mij heel erg ontspannend. Het is ook echt iets van onze generatie volgens mij. Natuurlijk had je vroeger Big Brother waar je gezellig kon loeren, maar vloggen is toch een heel stuk persoonlijker. Plus, de vlogger bepaalt zelf wat hij of zij deelt met de rest van de wereld.

Omdat ik dit toch stiekem best een interessant fenomeen vind, deel ik dan vandaag ook graag – in willekeurige volgorde – mijn favoriete vloggers met jullie. De één vlogt dagelijks en de ander maakt juist weer weekvlogs. Die afwisseling vind ik zelf erg fijn.

Ik ben ook heel erg benieuwd of jullie graag vlogs kijken en zo ja, wie volg jij dan allemaal? Of vind je het juist hélemaal niks? Dat kan ook natuurlijk!

Vloggloss
Als je een beetje bekend bent in de beautywereld, dan ken je vast Mascha Feoktistova van Beautygloss (en inmiddels dus ook Vloggloss). Ze is de grootste beautyblogger van Nederland en organiseerde ook een aantal jaren lang de Beautygloss Party, waar duizenden meiden op af kwamen (ben er zelf nooit geweest overigens).

Ik kijk al jaren naar Mascha’s videos. Het begon allemaal met makeup videos en na een tijd begon ze ook met vloggen. Daar heeft ze nu dan een apart kanaal voor. Ik vind het leuk om te zien wat voor ontwikkelingen zij allemaal doormaakt op zowel privé als zakelijk gebied samen met haar vriend Gregor en hun 2 katten Manis en Siem. Ze vlogt dagelijks en je krijgt echt een kijkje in haar (beauty) wereld.

Josh V.
Josh Veldhuizen is ook wel bekend van de RTL-serie Modemeisjes met een Missie. Inmiddels heeft ze al een aantal jaren haar eigen succesvolle modelabel: JOSH V. Wat ik zo leuk aan haar vlogs vind, is dat het (voor mij althans) best wel buitensporig is qua fashion, reizen, gadgets en interieur. Josh is niet the girl next door, maar iemand die klusjesmannen inhuurt om plankjes op te hangen, regelmatig naar China moet voor zaken en een héél tof eigen kantoorpand heeft in Amsterdam. Ik bewonder haar mentaliteit en hoe ze haar business runt. You go girl!

De Huismuts
De Huismuts wordt gerund door Rachel en ik moet eerlijk zeggen dat ik haar nog niet zo heel lang volg, maar nu al fan ben van haar video’s. Haar blog focust zich vooral op interieur, maar sinds kort ook als Mommy blogger, want ze heeft pas samen met haar vriend Willem hun eerste kindje Pip mogen verwelkomen. Het enthousiasme van Rachel spat echt van het scherm af en haar vlogs zijn dan ook heel fijn om te kijken. Toppertje!

Annic van Wonderen
Annic van Wonderen kun je misschien kennen van de website I Love Fashion News. Deze is Annic een aantal jaren geleden gestart en was héél erg succesvol: een paar miljoen bezoekers per maand én ze gaf leiding aan een team van werknemers. Na jaren lang keihard werken kreeg ze helaas een burn-out. Ze besloot toen om drastisch het roer om te gooien: ze stopte met ILFN en ontsloeg al haar werknemers. Daarna begon ze haar nieuwe persoonlijke blog Annicvw.com waarop ze samen met een team van contributors dagelijks artikelen plaatst over allerlei onderwerpen.

Ik vind Annic’s verhaal heel erg herkenbaar en ik denk dat ik haar daarom zo leuk vind. Ik zit nu helaas ook midden in een burn-out en haar verhaal en videos inspireren me enorm en laten me realiseren dat er een stip op de horizon is.

Healthy Sisters
De zussen Najima en Rachida zijn de gezichten achter Healthy Sisters. Ze waren de allereerste healthy Nederlandse Marokkaanse bloggers in Nederland. Ik vind vooral de interactie tussen de zussen heerlijk om te zien en daarnaast zijn ze super inspirerend op het gebied van food en sporten.

Sanny Zoekt Geluk
Ik vind Sanny zo’n ontzettend fijn mens! Ze is heerlijk spontaan en bijna altijd vrolijk. Op haar blog Sanny Zoekt Geluk gaat ze op zoek naar verschillende manieren om gelukkiger te worden in het leven. Ik vind haar videos zo ontzettend prettig om naar te kijken en ik heb ook echt het gevoel dat ze me verder helpen in mijn reis door mijn burn-out. Zo geeft ze tips over hoe je gelukkiger kunt worden, hoe je kunt mediteren en hoe je mindfulness kunt toepassen. Daarnaast plaatst ze ook weekvlogs en die zijn altijd ontzettend positief!

Anna Nooshin
Anna Nooshin lijkt me een schat en haar videos vind ik altijd super ontspannend om naar te kijken. Anna heeft de bekende website NSMBL.nl opgericht en je kunt haar ook wekelijks zien in RTL Boulevard. Daarnaast heeft ze inmiddels 2 boeken op haar naam staan én heeft ze een collectie in samenwerking met Hunkemoller. Ze is ontzettend hip en heeft haar eigen unieke stijl. Superleuk om eens een kijkje te kunnen nemen in het het leven van een succesvolle onderneemster!

De volgende keer zal ik mijn favoriete foodkanalen met jullie delen! Deel ook vooral jouw tips onder dit artikel! ♥

liefs


Bron foto: A Pensive Writer

Print Friendly